علت خاموشی مناطقی از تهران مشخص شد/ قطعی برق ناشی از حادثه فنی بود؟ بازگشت تدریجی خدمات بانک‌های مختل شده/ داده‌های حساب مردم در امان است سقوط ۵۰۰۰ تومانی قیمت دلار؛ سکه ۵ میلیون تومان ارزان شد/ پیش بینی قیمت طلا و سکه آغاز پیش فروش کوییک از یکشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۵ / جزئیات کامل پیش فروش کوییک قیمت جدید محصولات مدیران خودرو تیر ۱۴۰۵ آخرین قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱۴۰۵/۰۴/۲۰ بخشنامه جدید فروش مدیران خودرو منتشر شد + جزئیات  ابلاغیه دادگستری تهران در مورد مسدودسازی حساب‌های بانکی قیمت دلار صعودی شد آخرین وضعیت افزایش ۵۰ درصدی مبلغ کالابرگ؛ تصمیم نهایی چه شد؟ جزییات قطعی برق تهران / برنامه خاموشی‌های تابستان اعلام شد؟ آخرین وضعیت اختلال بانکی در کشور / ادامه اختلال بانکی در انتقال وجه، ثبت چک و اقساط رمزگشایی از پشت پرده تغییرات قیمت دلار/ دلار همچنان ظرفیت کاهش قیمت را دارد؟ آغاز فروش ارز اربعین ۱۴۰۵؛ مشتریان ۳ بانک فقط حضوری خرید کنند آخرین قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۵ + جدول ثبت نام ارز اربعین ۱۴۰۵ چگونه انجام می‌شود؟ راهنمای دریافت دینار زیارتی + تاریخ ثبت نام

صدور 230 هزار فقره چک الکترونیکی در شبکه بانکی

صدور 230 هزار فقره چک الکترونیکی در شبکه بانکی معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی از صدور 230 هزار فقره چک الکترونیکی در شبکه بانکی خبرداد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۷ - ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 28
کد خبر: ۲۳۴۰۷۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ مهران محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در برنامه سررسید شبکه خبر گفت: چک کاغذی تا سه سال آینده در شبکه بانکی حذف و چک الکترونیکی جایگزین می‌شود،‌ تا کنون 230 هزار فقره چک الکترونیکی توسط بانکها صادر شده که 200 هزار فقره آن نقد شده است.


وی گفت: در حال حاضر 12 بانک مجهز به سیستم پذیرش چک الکترونیکی هستند و به تدریج همه بانکها به این سیستم مجهز می‌شوند.


وی گفت: چکهای الکترونیک بانکها فعلا در بانک صادر کننده قابل نقد است،‌ اما کم کم بانکها شروع می‌کنند و در سایر بانکها نیز نقد پذیر خواهد شد.


محریمان در مورد اعتبار سنجی مشتریان نیز گفت: این امر بر اساس شمول مالی و این که مردم چقدر از خدمات مالی برخوردارند و چقدر از خدمات بانکداری الکترونیکی استفاده می‌کنند،‌ خواهد بود، در حال حاضر به گواه بانک جهانی ایران در زمینه تسهیلات الکترونیکی رتبه خوبی ندارد،‌ اما در سایر موارد بانکداری الکترونیکی رتبه قابل قبولی دارد.

 

به گفته وی نرخ بهره منفی و نیز نکول وام بانکها، از عوامل افزایش ریسک اعتبار سنجی خرد افراد می‌شود، بنابر این تلاش می‌کنند اقساط وام خود را به موقع پرداخت کنند.


معاون بانک مرکزی با بیان این که قبلا اگر کسی حکم توقیف اموال فردی را می‌گرفت،‌ 200 روز طول می‌کشید تا با مراجعه به 30 بانک اموال محکوم را شناسایی کند، اما الان با سامانه سیاق طرف چند ثانیه کلیه دارایی فرد در همه بانکها قابل شناسایی و ضبط شدن است.


به گفته محرمیان قوه قضائیه،‌ پلیس راهور،سازمان امور مالیاتی به سامانه سیاق وصل است و بر اساس هوش مصنوعی اعتبار افراد سنجیده و میزان بازپرداخت وام بانک بر این اساس پرداخت می‌شود.


معاون بانک مرکزی همچنین از سامانه‌های نوین بانک مرکزی برای مقابله برخط با تراکنشهای شبکه قمار و جلوگیری از سایر جرایم بانکی خبر داد و گفت: تلاش می‌کنیم شبکه شتاب بانکی ایران به شبکه میربانک روسیه متصل شود تا هم بازرگانان و هم گردشگران به این کشور بتوانند تراکنشهای مالی را به راحتی انجام دهند.


معاون بانک مرکزی در مورد امکان استفاده از سامانه املاک و اسکان برای احراز هویت محل سکونت مشتری بانک،‌ گفت: در مرحله اول برای صدور دسته چک ،‌احراز هویت با ثبت در این سامانه انجام می‌شود، در مورد ثبت تراکنش ثبت کارت بانکی در سامانه شاپرک به صورت هشدار برای احراز سکونت عملیاتی شده ولی فعلا اجباری نیست.


محرمیان در مورد ریال دیجیتال نیز گفت: در حال حاضر تراکنشهای بانکی مردم در بستر الکترونیک انجام می‌شود،‌ولی پول در بانک قرار دارد،‌ریال دیجیتال همان اسکناس است که فاقد فیزیک اسکناس است، اما همه اطلاعات آن در گوشی موبایل مشتری است.


اسکناس را نمی توان نصف کرد،‌اما در ریال دیجیتال ارقام ریز هم ثابل پرداخت است. طرح ریال دیجیتال اول در جزیره کیش به شکل آزمایشی اجرا می‌شود و در موارد دیگر در جاهای دیگر هم اجرا خواهد شد.


معاون بانک مرکزی در باره تجمیع کارتهای بانکها نیز گفت: از سال 99 این طرح شروع شده و یک شرکت خدمات PSP در بانک تجارت و چند بانک دیگر این طرح را شروع کرده و در تعدادی کارتخوان هم اجرا می‌شود،‌ ولی به زودی کارتهای بانکی جمع آوری می‌شود و هم اطلاعات بانکی در گوشی تلفن همراه افراد جمع خواهد شد،‌ برای خرید به مغازه مراجعه کرده و کافی است قفل گوشی باز شود و بارکد خوان مقابل گوشی قرار گیرد،‌ پول کالای خریداری شده جابه جا می‌شود.


محرمیان در مورد وثیقه الکترونیکی برای وام نیز خاطرنشان کرد، وثیقه الکترونیکی الان هم اجرا می‌شود،‌برای عموم مردم دریافت تسهیلات با توثیق الکترونیکی انجام خواهد شد./ فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار